Велосипедна каска

- May 09, 2017 -

Критерият против удар на велосипедната каска и твърдата сила на колана на катарамата са представени от американския потребител Комитет за безопасност на стоките (CPSC) в средата на 70-те години на миналия век. Параметрите на проекта като Фондация SNELL, Бюрото за национални стандарти на САЩ и Американската академия за тестване на материалите са представени според различни институции. По това време само един лек мотоциклет каска отговаря на този критерий. Въпреки това, велосипедистите отказват да носят такива каски, защото са тежки и дишащи.

За тази цел Bell Biker Company първоначално разработи стандартен велосипед CPSC Каска, изработена от ABS пластмасова обвивка, обвита в полистиролова пяна. По-късно актуализирани материали за обвивка PVC и материали с по-високи цени поликарбонат значително намаляват теглото на шлема. Най-общо казано, велосипедните каски могат да издържат най-малко два процеса на удара, първият път и други колела или автомобили се сблъскаха, вторият път езда на колоездача себе си падна до сблъсък, и тези материали имат добър буферния ефект върху двата удара.


От появата на велосипедни каски, формата е претърпяла много промени. Кръглата каска вече е остаряла, шлемът е по-малък, а вентилаторът има голяма промяна, а ефектът на хладната вентилация е в съзвучие с аеродинамичния принцип.

  • MJ-902 MTB фар с осветление, LED фар и комби
  • MJ-906 Комплект LED светлини от топ планински велосипед, ветрило за велосипеди и уред за нощно колоездене
  • Eagle 700 предни велосипедни лампи, колоездене фенерче за велосипедисти за велосипед
  • MS-622T задна светлина за мигане за велосипеди или каска
  • MJ-819 Интелигентна USB LED задна задна светлина за вашия велосипед
  • MS-622 USB акумулаторни предупредителни лампи за деца, под 50 за детски бюджет

Свързани продукти